dimecres, 5 de juny de 2013

TALLERS DE LLENGUA: CONTES TRADICIONALS 3

Els nens de primer continuem treballant els contes tradicionals. Després d'explicar, per grups, diferents contes, cada classe va escollir-ne un.
Primer A va escollir “Pinotxo” i Primer B va escollir “Els tres Porquets”. Cada classe havia de reescriure el conte escollit.

La mestra/ el mestre va tornar a explicar el conte. I després diferents nens van sortir davant la classe a tornar a explicar el conte de manera oral.

Per tal d'iniciar la reescriptura del conte vam treballar en 6 grups de quatre nens. I vam dividir el conte que treballàvem en 6 parts. Cada grup preparava la seva part del conte. Cada grup hauria de fer dos petits escrits i dos dibuixos que il·lustrarien la seva part. .

Primer cada grup, de forma oral va explicar la seva part i ho vam posar en comú. Després cada grup va escriure la seva part del conte i ho vam tornar a exposar a la classe. Amb la correcció conjunta amb els mestres, els nens vam passar en net la seva part del conte. A més també van dissenyar les il·lustracions, vam fer uns esbossos dels dibuixos i van fer els dibuixos en net i els van pintar.

Aquest treball és cooperatiu. En cada grup hi ha l'encarregat d'escriure, el de repassar, el de dibuixar, el de pintar, el portaveu, l'encarregat del silenci... Així cadascú té una o més tasques importants


Tenim moltes ganes de veure acabats els nostres contes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada